sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Kesäseikkailu Komiin alkaa Pietarista


Eihän tuo kaukana ole, kun ollaan vielä Uralvuorten länsipuolellakin.

Vaakunassa komeilee arkeologisiin löytöihin perustuva lintuhahmo
Komin lippu
                     



Aika on vierähtänyt ihmeellisesti. Yhtäkkiä tajuan kadonneeni kahdeksi viikoksi venäjälle, enkä ole kertonut kenellekään paljonkaan kuulumisia. Kiirettä on pitänyt, mutta yritän päivitellä matkakertomusta vähän jälkikäteen.

Kaksi viikkoa sitten sunnuntaina 30.6.2013 alkoi matka kohti Komin tasavaltaa, Venäjällä. Antropologian kenttätöitä tekevä opiskelijalla on tiukka budjetti, eli matka on tarkoitus toteuttaa halvimmalla mahdollisella tavalla. Oulusta Helsinkiin junalla (7h - 50e), bussilla Helsingistä Pietariin (7h -30e) ja Pietarista juna Komin tasavallan pääkaupunkiin, Syktyvkariin (31h - 50e). Kokonaisuudessaan matkan taittaisi siis kolmessa päivässä, jos ei välillä lepäisi. Yleensä kuljen Pietarista vauhdilla läpi, mutta tällä kertaa päätin kerrankin nauttia parin päivän ajan Pietarin kesästä.

Leningradin puolustajien muistomerkki sai tipan silmään. 900 päivää.
Miira ja karkkikirkko
 "Kuljailimme" yhdessä pietarilaisen kaverin Antonin kanssa, mm. keskiaikakaupassa. 

Pietariin sain matkaseuraakin, kun kaverini Miira päätti lähteä myös matkaan. Couchsurfingin kautta löysimme täydellisen majapaikan, ihanan pariskunnan joka majoitti meidät sohvalleen.  Suosittelen sohvasurffausta Pietarissa. Venäläiset ovat yleensä hyvin ystävällisiä ja vieraanvaraisia, ja heillä on pitkät perinteet ystävien ja tuttavien tuttujen majoitamisesta sohvilleen. Lisäksi Pietarissa monet puhuvat ihan hyvin englantia. Hostellit puolestaan ovat täynnä länsimaisia turisteja, joka on tietenkin tylsempää.

Sateinen ja lämmin kaupunki tarjosi paljon nähtävää, kuten Pietarhovin, tsaarin kesäpalatsin. Kumpikaan meistä kokeneista pietarinkävijöistä ei ollut koskaan eksynyt sinne aiemmin, joten pitihän se viimeinen pietarin päänähtävyys tarkistaa. Koiken loiston ohessa erityisesti Pietarhovissa kosketti muistoseinä, jolle oli koottu valokuvia ja muisteluita Pietarhovin jälleenrakennuksen muistoksi. Vaikea kuvitella, että tämä kaikki on tuhoutunut täysin toisessa maailmansodassa.

Pietarhovi on kuuluisa nimenomaan suihkulähteistään.
Taiteilijatkin viihtyvät täällä, ja monet kaupunkilaiset tulevat tänne rentoutumaan (turistimassoista huolimatta)

"Yllätys"

Shakkilautaputous ja lohikäärmeitä.

3 kommenttia:

  1. Meni suosikkipalkkiin! Kauheeta kun tekee mieli loikata ens kesään ja olla itsekin siellä!

    -Саша santeripa täällä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Саша:lle terveisiä kaikilta. Joudun jatkuvasti vastailemaan kysymyksiin että miksi et tullut mukaan :)

      Poista
    2. Работу... чёрт! Kerrohan takaisin! :)

      Poista