maanantai 14. lokakuuta 2013

Ensikosketus Tbilisiin = თბილისი !

Nyt se on käsillä: uusi seikkailu, Georgia ja Kaukasus.

Kaksi päivää takana ja olen ehtinyt tutustua kämpikseeni Nuppuun, asuinalueeseemme ja Tbilisin keskustan nähtävyyksiin. Lyhyesti: täällä on lämmin (+20'c), kaunista ja toistaiseksi tapaamani ihmiset mukavia. Asun lähiössä keskustan ulkopuolella, matkaa yliopistolle bussilla kertyy puolisen tuntia. Vuokraemäntä Nana on ihana ja korvaamaton.

Aika on kulunut rutiinien luomisessa. mitä tehdä, mitä syödä, mistä löytää ruokaa ja tarvikkeita? Dieetti koostuu toistaiseksi herkuista: päärynöistä, mandariineista, pähkinöistä, viinistä, kefiristä, granaattiomenamehusta ja paikallisesta pikaruuasta: hatsapureista ja khinkaleista.

Olen haaveillut siitä, että kun suomessa päivät pimenevät ja kylmenevät, minä istun katukahvilassa syömässä päärynöitä viinin kera. This is it. Ja on palmuja, katedraaleja, vuoria ja raunioita. Kaikkea mitä tunteeseen eksotiikasta tarvitaan. Vieras kieli mitä ei ymmärrä, outoa kirjoitusta, katukissoja, vanhoja mummoja ja ukkoja autotalleissaan. Vanhoja huviloita, kapeita katuja, pieniä puoteja, kaikkea!

Ei vieläkään mitään hajua siitä, mitä teen täällä muuta kuin syön hyvin. Ehkä se huomenna selviää kun pääsen yliopistolle saakka.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti