tiistai 29. tammikuuta 2013

Tervetuloa lukemaan!

Havahduin ajatukseen, että tänä vuonna tulen viettämään enemmän aikaa ulkomailla kuin suomessa. Miten tässä näin kävi? Muutenkin olen viime vuosina ollut aktiivisesti poissa, joko töissä muualla tai reissailemassa. Miksi? Koska voin, koska se on mukavaa. Matkalla saa uusia kokemuksia, oppii vieraista kulttuureista ja lopulta paljon myös itsestään. Joskus kun arki ahdistaa ja puuduttaa, tulee tarve päästä pois. Jonnekin mahdollisimman kauas, tiettömien taipaleiden taakse, piilopaikkoihin. Ehkä sitä haluaa välillä "olla rauhassa", itsensä kanssa. Mutta poissaollessa ikävä kotiin kasvaa. Oppii arvostamaan ja kaipaamaan sitä mitä on, sitä, mikä elämässä on tärkeintä: perhe, ystävät, rakkaat ihmiset. Tämä blogi on omistettu teille. Toki lukemaan ovat tervetulleita muutkin reissailuista kiinnostuneet ^^

Elikkäs, tämä blogi kertoo reissailuistani lähelle ja kauas. Tänä vuonna matkustan (ainakin) Saksaan & Luxemburgiin, Azerbaidzaniin, Venäjälle ja Georgiaan. Saatanpa kirjoittaa vanhoistakin reissuista ja ehkä muistakin haaveista.

Huomenna otan ja lähden pitkästä aikaa Eurooppaan. Venäjän kieliopintojen myötä reissailut ovat painottuneet lähinnä idän suuntaan. Nyt pääsen ensimmäistä kertaa Keski-Eurooppaan. Matkasuunnitelma on Tampereen kautta lento Saksaan (Frankfurt-Hahn). Sieltä bussilla Trieriin, junalla Luxemburgiin, bussilla Heidelbergiin ja sitten takaisin Frankfurt-Hahnista suomeen. Aikaa on viikko. Nyt tulee koulusaksalle käyttöä, ensimmäistä kertaa elämässäni. Juu, huomenna ehtii hyvin kerrata junassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti